Carolien Brusse Keramiek

  Kindertekeningen Project


 

Enkele jaren geleden kreeg ik van mijn nichtje Emma een tekening van een vaas, die verwantschap vertoonde met mijn werk als keramist. Ik had al eerder met kindertekeningen gewerkt, bij een opdracht voor een gevelsteen voor een familiehuis, en besloot de vaas te gaan maken. Het resultaat (en de reacties daarop) waren zo inspirerend dat ik méér kinderen vroeg tekeningen voor mij te maken.                                                                                                                                                                  

Mijn vraag aan de kinderen was: “Wil jij voor mij een vaas tekenen?”, met daarbij de toevoeging: “Hij hoeft niet op een vaas te lijken en mag er uitzien zoals jij dat graag wilt!” Dit laatste in een poging om de kinderen in alle vrijheid te laten fantaseren. Dit werkte, want ik ontving unieke en persoonlijke tekeningen, waar ik goed mee aan de slag kon. Sommige zijn geschilderd, andere getekend (die met viltstift lijken helaas nu al in het niets op te lossen). Uiteindelijk staat er nu een verzameling van 21 “kinder-vazen” .

De vazen zijn opgebouwd uit steengoed-klei, en in verschillende lagen beschilderd met zelf gemaakte TERRA SIGILLATA. Dit is een oude techniek die de Grieken en Romeinen ook al gebruikten op aardewerk. TERRA SIGILLATA betekent “verzegelde aarde” en is een hele fijne klei-slib, verkregen na een langdurig bezinkingsproces, ingekleurd met pigmenten. De vazen zijn een aantal keren op temperaturen tussen de 1200º en 1260º Celsius gestookt. Hier en daar is wat transparant glazuur gebruikt voor extra glans.

 

Klik hier voor foto's van de vazen

 

Ik werk ook in opdracht. 

Wilt u een tekening van uw kind of kleinkind of, wellicht van uzelf, op deze bijzondere wijze door mij laten vereeuwigen? Ik doe dit graag en in overleg met u. De prijs varieert van 300 tot 750 Euro.

 

Heeft u interesse, neemt u dan per email contact met mij op: mail@carolienbrusse.nl